Kuželkáři zahájili sezónu

V neděli 29. 9. se na několika kuželnách po celé republice zahájil seriál soutěží pod hlavičkou ČKA. Pohár mladých nadějí a Český pohár dorostu. V obou kategoriích máme své zastoupení. V Poháru juniorů zástupce nemáme.

Slavoj byl jedním z pořadatelů Poháru mladých nadějí. Na naší kuželnu se sjelo 35 dívek a chlapců.

Zastoupení jsme měli jen v kategorii chlapců, ale v blízké době to vypadá, že budeme mít i v kategorii dívek.

Za Slavoj nastoupila hned šestice našich hráčů: Alan Kaas, Šimon Pomykacz, Josef Steinbach, Lukáš Luhan, Jan Rauner a Petr Rauner. Od kluků se čekal standartní výkon, což se povedlo:

Hoši starší:

1. Alan Kaas – TJ Slavoj Plzeň

2. David Hlaváč – TJ Slovan Karlovy Vary

3. Šimon Pomykacz – TJ Slavoj Plzeň

5. Josef Steinbach – TJ Slavoj Plzeň

11. Lukáš Luhan – TJ Slavoj Plzeň

Hoši mladší:

1. Jindřich Petr – SKK Rokycany

2. Ondřej Weck – SKK Rokycany

3. Lukáš Fous – TJ Sokol Zahořany

6. Petr Rauner – TJ Slavoj Plzeň

9. Jan Rauner – TJ Slavoj Plzeň

Klukům děkujeme za reprezentaci klubu a uvidíme je opět 20. 10. 2024 ve 2. kole PMN

V Českém poháru dorostu jsme měli jen jednoho zástupce a to Jáchyma Kaase, který nastoupil v nejbližší kuželně v Rokycanech (pohár se ve stejný den odehrává na několika kuželnách napříč republikou).

Začínal hned jako první hráč a nastoupil na dráhy sám, což ne každému hráči svědčí (po Jáchymovi se obsadila celá kuželna). Jáchym podal momentálně svůj slabší výkon 535 a to mu přineslo 6. místo. Má před sebou ještě čtyři turnaje, a tak bude mít co napravovat. #sport#plzen#kuzelky#ninepinbowling#ninepin#kegelnlebt

Sezónu na konci září zahájily i týmy dospělých

Družstvo A se popasovalo s TJ Sokol Útvina (vyhrálo 5:3) a s TJ Lomnice B (podlehlo 2,5 : 5,5) – v Západočeské divizi se tak drží na 7. místě z 12.

Družstvo B zatím odehrálo jediný zápas s TJ Sokol Kdyně, kterému podlehlo 2:6 a průběžně drží také 7. příčku – tentokrát v Přeboru plzeňského kraje (z 9 družstev).

Družstvo C doma podlehlo TJ Baník Stříbro (1:7) a v závěru dechberoucího duelu s SKK Rokycany C uhrálo remízu 4:4 – kdy z obou družstev 3 hráči získali bod pro družstvo a rozhodovala tak doslova každá sražená kuželka. Posledním hodem rokycanského Jirky Vavřičky oba týmy srazily shodně celkem 2866 kuželek! Céčko je tak ve Sdruženém přeboru Plzeňska průběžně také na 7. místě (z 10).

Družstvo D odehrálo ve Sdruženém přeboru Plzeňska dvě utkání. V obou podlehlo shodně 2:6. Jednou s TJ Baník Stříbro B a jednou s CB Dobřany a je průběžně 10.